Kongre, genç araştırmacılardan uzman akademisyenlere ve iş dünyasının sürdürülebilir uygulayıcılarına kadar geniş yelpazedeki katılımcılarıyla Sürdürülebilirlik Merkezi yöneticisi Prof. Dr. Refika Bakoğlu’nun (Müzik: Hosein Mahmudi) “Community Art: Finding own Rhythm in Sustainability ” konulu ifadesel sanat çalıştayı ile açılış yapmıştır. Sonrasında Kedge Business School Fransa’dan Prof. Dr. Yahia Zoubir, “CSR and Sustainable Development: Do Governments Listen?” başlıklı konuşması gerçekleşmiştir.
Gün boyu ekonomi, sanat, tıp, hukuk, istatistik, işletme, mühendislik alanlarındaki güncel araştırma konuları görsel sunumlar ve sunumlar üzerinde tartışmalar yapılmıştır. Günün sonunda “Doğa keşfi” atölyesi Polonzköy’ün eşsiz doğasında sürdürülebilirliğin içselleştirilmesine yönelik etkinlikler yapılmıştır.
Kongrenin ikinci günü Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Tanay Sıdkı Uyar “Energy Transition, Climate Change Mitigation and Sustainability” konuşmasıyla açılış yapmıştır. Kısa bir aradan sonra davetli konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Özbilgin “Does atypical leadership promote diversity?” başlıklı konuşmasını yuvarlak masa toplantısı şeklinde gerçekleştirilmiştir.
İkinci günün öğleden sonrasında sürdürülebilirlik ile ilgili yeni ve yaratıcı fikirlerini paylaşmak isteyen tüm öğrenci kulüpleri ile sürdürülebilir yaratıcı fikir atölyesi yapılmıştır. Disiplinler arası uygulanabilir proje fikirlerinin belirleneceği bu çalıştaya alanının uzmanı öğretim üyeleri moderatörlük etmiştir. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katılımı ile kongre Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Aylin Vartanyan Dilaver’in “Conflict Transformation through Expressive Arts” başlıklı atölyesi ile tamamlanmıştır.
Kongrede akademisyenlerden uygulayıcılara tüm araştırmacılar, sürdürülebilirliğin çeşitli boyutları üzerindeki çalışmalarını sunarak, tartışmalara katılarak bilgi alışverişinde bulundular. Ayrıca kongre ifadesel sanatlar atölyeleri ile de alanında yeni uygulamalarda bir ilki gerçekleştirmiştir.
İkinci uluslararası sürdürülebilirlik kongresi Fransa’da Kedge Business School ve İngiltere’de yer alan Brunel Üniversiteleri’nden alanında uzman iki konuşmacı ile Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılacak olan “İfadesel Sanatlar” ve “Doğa Keşfi” atölyeleriyle farklı bir bakış açısıyla 27-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Polonezköy, İstanbul’da gerçekleşmiştir.
Uluslararası Sürdürülebilirlik Merkezimiz Üniversitelerin öğrenci kulüpleriyle “Yaratıcı Sürdürülebilirlik Projeleri Atölyesi”ni 28 Ekim 2017’de alanında uzman akademisyenler moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir.
ICS
http://ics.marmara.edu.tr/ust_menu/galeri/