Covid19 Krizi Eşiğinde Eşitlik, Farklılık ve Kapsayıcılık

Mustafa Özbilgin 15.05.2020.jpeg (395 KB)

Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Covid-19 krizinde yeni bir paradigmanın peşinde “Coronadigma” tartışmaları başlattık ve bu doğrultuda ilk canlı yayınımızı yaptık. Corona kelime kökü itibariyle kraliyet, taç, digma ise tartışma anlamını taşımaktadır. Kraliyet Tartışmaları anlamına gelen Coronadigma tartışmalarıyla çok farklı alanlardan bilim insanları, sanatçılar, sivil toplum örgütleri, iş dünyasından kişiler ile buluşup tartışılarak yeni paradigmanın ayak izler ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. Bu yeni tartışma serimizdeki ilk konuğumuz, Brunel Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi profesörlerinden Sayın Prof.Dr. Mustafa Özbilgin’di. Aynı zamanda 2010 yılından beri British Journal of Management yazı işleri müdürü olarak çalışan Sayın Özbilgin; Panthéon-Assas Üniversitesi, St Gallen Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Japonya Çalışma Politikası Enstitüsü, İstanbul Koç Üniversitesi gibi üniversitelerde misafir öğretim üyeliği yapmaktadır. Araştırmalarında ilişkisel, karşılaştırmalı ve uluslararası perspektiflerden eşitlik, farklılık ve kapsayıcılık üzerine odaklanmakta ve bu konularla ilgili oldukça önemli çok sayıda makaleleri ve kitapları bulunmaktadır. Her yıl düzenlenen Eşitlik, Farklılık ve Kapsayıcılık( Equality, Diversity and Inclusion EDI) konferanslarını İngiltere’de başlatmıştır. Değerli Prof.Dr. Mustafa Özbilgin’i ağırladığımız canlı yayınımızın kayıtlarını sizler ile paylaşıyoruz.

instagram.png (76 KB)  instagram.com/sustainmarmara
youtube.png (45 KB) Youtube / Covid19 Krizi Eşiğinde Eşitlik, Farklılık ve Kapsayıcılık

Bu sayfa Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 21.05.2020 23:47:07 tarihinde güncellenmiştir.